De politie doorzocht gisteren het ouderlijk huis van Zaid K.
NOS Nieuws

Vader Zaid K. 'heeft een zware tijd'

De familie van de voortvluchtige terreurverdachte Zaid K. beleeft een heel moeilijke tijd, net als de rest van de moslimgemeenschap in de Utrechtse wijk Overvecht. Dat zegt voorzitter Abdelmajid Khairoun van de plaatselijke moskee.

De vader van de 18-jarige Zaid is een frequent bezoeker van de Omar al Farouq-moskee, vlak bij station Overvecht. Hij laat via de voorzitter weten dat het gezin door de pers met rust wil worden gelaten. Ook voorzitter Khairoun wil weinig over de kwestie kwijt.

Huiszoeking

Gisteren heeft de politie het huis van de familie K. in Utrecht doorzocht. Daarbij zijn laptops en telefoons in beslag genomen. Zaid K. is een van de verdachten in de terreurzaak in het Belgische Verviers.

Zijn paspoort werd vorige week gevonden bij de anti-terreuractie daar.

Zaid K. is op de vlucht en is mogelijk in Spanje. Hij is al langere tijd niet meer thuis in Overvecht; zijn ouders gaven hem in september op als vermist.

IS

Abdelmajid Khairoun heeft zich eerder in een brief negatief uitgelaten over IS. Hij is een van de 100 ondertekenaars van een brief aan IS waarin de daden en standpunten van IS veroordeeld worden. De andere ondertekenaars waren prominente moslims uit allerlei landen. Khairoun was de enige Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl