ANP
NOS Nieuws

Kamer wil stadionverbod voor twee jaar

De Tweede Kamer wil dat het stadionverbod voor hooligans verder wordt uitgebreid, naar twee jaar. Minister Opstelten staat daar positief tegenover.

Nu kan een hooligan die zich meermaals heeft misdragen een stadionverbod krijgen van drie maanden voor thuiswedstrijden. Dat kan in de praktijk betekenen dat er maar één of twee wedstrijden gemist worden.

Opstelten had voorgesteld om het verbod ook voor uitwedstrijden te laten gelden en niet voor drie aaneengesloten maanden, maar voor 90 dagen verspreid over één jaar.

Aanscherping voetbalwet

Een aantal fracties vond dit niet ver genoeg gaan. Het CDA stelde voor om de 90 dagen over twee jaar te verspreiden en lijkt daarvoor voldoende steun te krijgen. Opstelten liet blijken dat hij zich in dat voorstel kan vinden.

De huidige voetbalwet is vier jaar geleden ingegaan, maar de Kamer vond al snel dat de maatregelen niet ver genoeg gingen. Daarop kwam Opstelten vorig jaar met een aangescherpt wetsvoorstel.

Opstelten: aanscherpen voetbalwet hard nodig

De KNVB is tevreden dat het stadionverbod wordt aangescherpt. Wel hoopt de voetbalbond dat de maatregelen zullen worden aangevuld met digitale meldplicht.

Via de mobiele telefoon van een supporter met stadionverbod kan dan in de gaten gehouden worden of hij of zij toch in de buurt van een stadion komt.

De Tweede Kamer en Minister Opstelten staan hier positief tegenover maar willen nog meer onderzoek doen naar de haalbaarheid van de digitale meldplicht.

KNVB: snel digitale meldplicht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl