Burgemeester Hidalgo ontvangt minister Kerry op het stadhuis van Parijs AFP

Burgemeester Anne Hidalgo overweegt een rechtszaak te beginnen tegen de zender Fox News. Ze voelt zich beledigd door een uitzending van Fox News waarin gezegd werd dat sommige buurten van Parijs 'no-go-zones' zijn. Later bood de zender van Rupert Murdoch excuus aan over het woordgebruik.

Hidalgo uitte haar woede over de constatering in een interview met Christiane Amanpour van CNN. Ze zei dat het imago en de eer van Parijs besmeurd zijn door Fox News. 

Vooral de woorden van Fox News-presentator Andrea Tantaros schoten Hidalgo in het verkeerde keelgat. Die zei "dat er veel wijken zijn die je beter kunt mijden, waar de sharia geldt, en die alleen maar groter worden omdat de politiek de andere kant op kijkt".  

Ondanks de latere verontschuldiging van Fox News bereiden juristen in dienst van de Franse hoofdstad een aanklacht voor, zei Hidalgo.

No-go-zones

De Amerikaanse schrijver Steven Emerson zei vorige week op Fox News dat Birmingham in Engeland een complete moslimstad is geworden, waar niet-moslims zich niet durven te vertonen. Ook hij bood excuses aan, nadat premier Cameron hem een complete idioot had genoemd.

De Amerikaanse Republikeinse gouverneur Bobby Jindal zei gisteren in een toespraak in Londen dat sommige immigranten de westerse landen proberen te koloniseren door enclaves op te zetten die in feite no-go-zones zijn. Hij zei ook dat de politie niet durft op te treden tegen uitwassen in die wijken, zoals seksueel misbruik van kinderen en genitale verminking. 

STER reclame