Feyenoord boekt zege op ADO

Aangepast

Feyenoord heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag. Vooral in de tweede helft was het duel boeiend.

Op slag van rust zette Dmitri Boelykin, na een slim passje van Frantisek Kubik, Den Haag met een stiftje op voorsprong. De goal was niet onverdiend, daar ADO in de beginfase beter was.

Na de 0-1 was het woord evenwel aan de thuisclub. Keeper Gino Coutinho moest ingrijpen bij drie Rotterdamse kansen.

Na rust kwam Feyenoord terug: een eigen goal van Aleksander Radosavljevic, die een hoekschop van Jerson Cabral met het hoofd verlengde, en een intikkertje van Luc Castaignos leverden een 2-1 voorsprong op.

Vervolgens ontspon zich een open gevecht met grote kansen over en weer, maar treffers bleven uit, waardoor Feyenoord en het publiek als winnaar uit de bus kwamen.

Chagrijnig gevoel

"Ik ben hier best wel ziek van. Ik ga met een chagrijnig gevoel naar huis", verzuchtte trainer John van den Brom van de verrassende subtopper ADO Den Haag. "We hebben niet laten zien wat we kunnen. We toonden te weinig durf en en hebben daardoor verdiend verloren. Misschien waren toch te veel jongens nog onder de indruk van dit prachtige stadion."

"Ik zie overal weer lachende gezichten in De Kuip", sprak Feyenoord-collega Mario Been opgelucht. "De spelers, de club en de fans hadden heel veel behoefte aan drie punten. Komende week kunnen de supporters eindelijk weer eens met de borst vooruit naar hun werk. Dat is feitelijk het mooiste van een overwinning. Het genieten in de dagen erna."

Ondertussen waakte de Rotterdammer ervoor zich rijk te rekenen. "De druk op de komende uitwedstrijd tegen Willem II is nog even groot", keek hij vooruit naar volgende week. "Niets is gemakkelijk voor ons dit seizoen. Maar met de strijdlust die we tegen ADO Den Haag hebben getoond, hebben we voldoende kwaliteit om uit die onderste regionen weg te komen."

STER Reclame