"Wij zijn allen Nisman" - sympathisanten van Nisman bij het parlement in Buenos Aires
NOS Nieuws

Argentinië: geen anderen betrokken bij dood Nisman

Argentinië zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat anderen betrokken zijn bij de dood van aanklager Alberto Nisman. Die werd vandaag dood in zijn appartement aangetroffen.

Nisman had president Cristina Fernandez de Kirchner ervan beschuldigd dat ze een rol heeft gespeeld in de doofpotaffaire na de aanslag op een Joods centrum in Buenos Aires in 1994. Daarbij kwam 85 mensen om.

Nisman zei dat Kirchner betrokken was bij een complot om de rol van Iran bij de bomaanslag te verdonkeremanen. In ruil voor een handelsovereenkomst zouden Iraanse verdachten niets te vrezen hebben.

Toelichting

Vandaag zou de aanklager zijn beschuldiging aan het adres van de president in besloten zitting van een parlementscommissie moeten toelichten. Partijgenoten van Kirchner hadden aangekondigd dat ze Nisman daarbij het vuur na aan de schenen zouden leggen.

Nisman kreeg al maanden speciale politiebewaking. De politie drong vandaag zijn appartement binnen omdat Nisman de telefoon niet beantwoordde. Hij werd gevonden in een plas bloed, met een pistool en een kogelhuls naast zich. Direct na de vondst werd al gezegd dat alles op zelfmoord wees.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl