Aanhangers van Pegida AFP

Een demonstratie van de Duitse beweging Pegida is vanavond afgelast. Volgens de politie van Braunschweig is het te gevaarlijk. Er wordt gevreesd voor een botsing met mensen die fel tegen Pegida zijn. 

Volgens de politie waren er al zo'n 250 aanhangers in Braunschweig van een plaatselijke afdeling van Pegida. Er waren ook zo'n 5000 tegendemonstranten.

Eerder werd al besloten om in Dresden een Pegidamars af te gelasten, die ook voor vandaag gepland stond. De organisator van de demonstraties zou bedreigingen hebben ontvangen uit de hoek van moslimextremisten. In Dresden zijn alle betogingen verboden, dus ook eventuele anti-demonstraties tegen Pegida. 

Tegenbetogingen

In verscheidene steden worden wel tegendemonstraties gehouden. Zo zijn in München naar schatting 10.000 mensen de straat opgegaan om te betogen voor een open en tolerante maatschappij. 

In Osnabrück hebben zich vanavond duizenden mensen verzameld voor een betoging tegen Pegida. Onder de betogers zijn politici, vertegenwoordigers van vakbonden en kerkelijke organisaties. Er staat onder meer een toespraak gepland van de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nedersaksen.

Pegida verzet zich tegen wat de beweging zelf "de islamisering van de westerse wereld" noemt.

'We laten ons niet monddood maken'

STER reclame