NOS Voetbal

Demouge weigert matchfixing te geloven

Demouge: ik geloof het niet

Dat Willem II in de uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord de uitslagen zou hebben gemanipuleerd, gaat er bij Frank Demouge niet in. De spits stond in beide wedstrijden in de basis bij de Tilburgers. "Een beetje ongeloof. Ik heb de samenvattingen teruggekeken. Ik geloof het niet als ik eerlijk ben", zegt hij in een reactie op de beschuldigingen.

Demouge, nu speler van Roda JC, had al eerder van de beschuldigingen gehoord. "Ik ben een paar maanden geleden door iemand hierover gebeld. Ik weet echt niet meer door wie. Daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord."

De aanvaller zegt dat hem in de bewuste duels helemaal niets is opgevallen. "Of ik moet echt helemaal gek zijn, maar ik geloof het niet."

  • ANP Pro Shots
    Frank Demouge protesteert in de bewuste wedstrijd tegen Ajax tegen een penalty

Nog niets bewezen

Demouge vindt dat er te snel naar mensen gewezen wordt. "Ik vind dat er vrij snel iemand wordt genoemd, terwijl er nog niets bewezen is. Daar kun je iemand mee schaden. Het zijn wel even uitspraken die je doet."

De aanvaller is zelf nooit benaderd om uitslagen te manipuleren. "Iedereen gaat alles nu uitspitten, ik ben echter nooit benaderd. In de eredivisie is het niet zo dat er nooit fouten worden gemaakt.''

Demouge kreeg wel wat opmerkingen over de affaire naar zijn hoofd. "Wat ik met die ton heb gedaan'', grinnikt de aanvaller, die dinsdag met Roda JC voor de beker tegen PSV speelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl