Karim El Ahmadi met de doelpuntenmakers Lex Immers en Jens Toornstra

Feyenoord klopt Twente in De Kuip

Feyenoord heeft FC Twente in De Kuip met 3-1 verslagen. De Rotterdammers staan daardoor weer derde en hebben nu zes punten voorsprong op de ploeg uit Enschede, die zesde staat.

Feyenoord zette Twente vanaf de aftrap onder druk, maar de Tukkers, die met vijf verdedigers aantraden, kwamen de openingsfase zonder al te veel problemen schadevrij door. De eerste echte kans was zelfs voor de bezoekers. Jésus Corona kon na een klein kwartier vrij inkoppen, maar Kenneth Vermeer voorkwam met een uitmuntende redding een goal.

Gemiste strafschop

Vervolgens zakte het tempo iets. De ploeg hielden elkaar meer in evenwicht, maar voor de doelen gebeurde er weinig. Tien minuten voor rust kon het publiek in De Kuip toch weer opveren. Karim El Ahmadi werd omver gelopen door Rasmus Bengtsson en Hakim Ziyech, de bal ging op de stip, maar Colin Kazim-Richards vond Sonny Stevens op zijn weg.

De Turkse spits vestigde daarmee onbedoeld een clubrecord, want het was al de vijfde keer op rij dat Feyenoord een penalty miste in de eredivisie. Graziano Pellè (2x), Tonny Vilhena en Mitchell te Vrede gingen Kazim-Richards voor.

Lex Immers (l) en Jens Toornsta vieren de 1-0 van Feyenoord

Twente-doelman Stevens kon niet lang genieten van zijn heldendaad, want uit de daaropvolgende hoekschop schoot Lex Immers de bal keihard tegen de touwen, waardoor Feyenoord toch met een voorsprong ging rusten.

Foutje Vermeer

In de tweede helft had Twente de schade echter snel gerepareerd, al werd de ploeg daar wel bij geholpen door Vermeer. De doelman liet een voorzet van Luc Castaignos los, waarna Orlando Engelaar eenvoudig kon scoren. Feyenoord had het daarna even flink lastig en kwam in korte tijd enkele keren goed weg.

Na een klein uur kwam de thuisploeg uit het niets toch weer op voorsprong. Jens Toornstra kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en scoorde knap. Drie minuten later gleed Jean-Paul Boëtius na goed werk van Kazim-Richards ook nog de 3-1 binnen, waarmee de wedstrijd beslist was.