Zege AZ in winters Alkmaar

Felicitaties voor doelpuntenmaker Simon Poulsen
    John van den Brom coacht zijn team in de sneeuw

Nadat AZ de eerste helft seizoenshelft in mineur had afgesloten (FC Utrecht won in Alkmaar op 20 december met 3-0), heeft de subtopper de competitie hervat met een simpele zege. Hekkensluiter FC Dordrecht werd thuis in een winters decor met 2-0 verslagen.

Voor de rust was goed voetbal nauwelijks mogelijk op de besneeuwde grasmat. Het betere AZ kreeg weinig kansen, maar ging toch met een 1-0 voorsprong rusten. Simon Poulsen verschalkte de wegglijdende doelman Filip Kurto.

Naarmate de eerste helft vorderde ging de sneeuw over in regen, maar kansen regende het nog altijd niet. Wel moest Kurto handelend optreden bij een schot van Steven Berghuis, die eerder al in het zijnet had geschoten.

Rentree Andwelé Slory

Nadat in de pauze het veld ten dele sneeuwvrij was gemaakt, maakte Andwelé Slory zijn rentree in het Nederlandse betaald voetbal. De voormalig Feyenoorder begon bij FC Dordrecht als vervanger van Giovanni Korte aan de tweede helft.

Zes minuten na de rust kwam AZ op 2-0 dankzij Nemanja Gudelj. De middenvelder probeerde het met een schot van afstand en net als bij de openingstreffer bleek Kurto zijn avond niet te hebben: hij liet de gladde bal glippen.

In het vervolg kregen Muamer Tankovic, Dabney dos Santos en Aron Jóhannsson kansen om de score verder op te voeren, maar zij hadden geen succes.

Dordrecht zorgde hooguit af en toe voor enige dreiging. Zo probeerden Slory, Robin Gosens en Joris van Overeem het met povere schoten. Ook claimden de bezoekers nog vergeefs een penalty toen Poulsen de bal met de hand beroerde.