Robert Maaskant instrueert Joeri de Kamps Pro Shots

PEC Zwolle heeft de competitie hervat met een overtuigende overwinning. De verrassende subtopper versloeg in eigen huis NAC Breda met 4-1.

De Bredanaars begonnen met drie nieuwe spelers, een nieuwe trainer en met frisse moed aan de tweede competitiehelft. Na vier minuten voetbal leek er echter alsnog weinig veranderd bij de nummer zeventien van de eredivisie: een gevaarlijke Zwolse kopbal kon nog van de lijn gehaald worden, maar in de rebound schoot Bart van Hintum raak.

Stef Nijland juicht na de 1-0 van Bart van Hintum ANP Pro Shots

Toch gingen de kopjes niet hangen bij de bezoekers. Achterin werd de boel gedicht, de opbouw van Zwolle werd ontregeld en zo nu en dan kon NAC er gevaarlijk uitkomen. Zo kon Suk vrij binnenkoppen, maar de bal ging net naast.

Drost maakt verschil

Na een klein uur werd de Bredase toewijding beloond met de gelijkmaker. Een afvallende bal viel voor de voeten van Adnane Tghadouini en die krulde de bal mooi in het doel.

Daarmee was de koek op, want juist die tegentreffer had PEC blijkbaar nodig om het ritme te herpakken. Binnen een mum van tijd had Jesper Drost de wedstrijd beslist met een treffer van dichtbij en een mooie assist op Jody Lukoki (die de bal binnenkopte).

NAC probeerde nog wel iets terug te doen, maar veronachtzaamde daarbij de defensie. Ben Rienstra profiteerde door, op aangeven van nieuweling Sheraldo Becker, de 4-1 binnen te schieten.

STER reclame