Het jongste nummer van Charlie Hebdo gaat als warme broodjes over de toonbank AFP

Charlie Hebdo drukt nog eens twee miljoen extra exemplaren van de nieuwste editie van het weekblad. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien.

Deze week ontstond een stormloop op de eerste uitgave van het blad na de aanslagen op de redactie in Parijs. In plaats van de gebruikelijke 70.000 worden er nu 7 miljoen exemplaren van het blad gedrukt. Dat is een record voor de Franse pers.

Op de voorpagina van de laatste uitgave staat een cartoon van de profeet Mohammed. Hij huilt en heeft een briefje in z'n handen met de tekst: "Je suis Charlie". Boven de tekening staat: "Alles is vergeven".

Uitverkocht

In Nederland waren 500 exemplaren beschikbaar. Die waren in een mum van tijd uitverkocht. Normaal gesproken verschijnt Charlie Hebdo helemaal niet in Nederland.

Sommigen proberen een slaatje te slaan uit de populariteit van deze uitgave. Zij bieden het blad op Marktplaats aan voor fikse bedragen.

Bij aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo kwamen twaalf mensen om het leven. De twee daders werden na een klopjacht van twee dagen gedood in een drukkerij in het dorp Dammartin-en-Goële.

STER reclame