NOS Voetbal

Groenendijk 'misselijk' van mogelijke matchfixing

  • ANP Pro Shots
    Alfons Groenendijk als trainer van Willem II

Willem II werd zaterdag opgeschrikt door een groot matchfixing-schandaal dat bij de club zou hebben gespeeld. Ook de trainer van destijds, Alfons Groenendijk, is geschrokken van de publicaties in de Volkskrant. "Als dit waar is, word ik daar met terugwerkende kracht misselijk van."

Op de vraag of Groenendijk iets gemerkt heeft van mogelijke misstanden, antwoordt hij resoluut: "Nee, natuurlijk niet. Ik heb samen met de staf iedere dag alles gegeven om in de eredivisie te blijven. Met de spelers heb ik lief en leed gedeeld, ik vertrouwde ze. Ik ben een sportman in hart en nieren. Met matchfixing wil je als trainer, speler of club gewoon niks te maken hebben."

Ik krijg er een knoop in m'n maag van.

Henry van der Vegt, oud technisch directeur van Willem II

Henry van der Vegt was in die periode technisch directeur bij Willem II. Hij kan zich volledig vinden in de woorden van Groenendijk. "Ik krijg er een knoop van in m'n maag", aldus Van der Vegt.

Ontslag Groenendijk

"Toen ik het hoorde, dacht ik meteen aan de gevolgen. Het was een moeizaam seizoen waarin we tegen degradatie streden en uiteindelijk zelfs trainer Groenendijk hebben ontslagen. Ik krijg daar nu een naar gevoel bij."

Groenendijk: "Het is de enige keer in mijn carrière dat ik ontslagen werd. Als je dit dan hoort, komt dat wel even binnen. En als het waar is, moeten die spelers keihard aangepakt worden."

Groenendijk, tegenwoordig werkzaam bij de Roemeense club Universitatea Cluj, haalt alle wedstrijden van dat seizoen moeiteloos terug. "Ik heb wat dat betreft een heel goed geheugen. Ik heb ze allemaal nog een keer beleefd en denk steeds: zou het zo kunnen zijn?"

Ik sta open voor elk onderzoek. De waarheid moet boven tafel komen.

Alfons Groenendijk, voormalig trainer Willem II

"Ik steek mijn kop niet in het zand. Je weet dat die praktijken voorkomen in het voetbal", vervolgt Groenendijk. "Het gebeurt in diverse landen en het zou dus ook in Nederland kunnen. Alleen hoop je dat het aan jouw deur voorbij gaat."

De zaak zal tot op de bodem worden uitgezocht. De KNVB heeft aangifte gedaan en zal de kwestie zelf ook onderzoeken. Ook de UEFA en de FIFA worden ingelicht. Groenendijk: "Ik sta open voor elk onderzoek. Iedereen mag mij bellen. De waarheid moet boven tafel komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl