Gerda Spaansen, de oud-buurvrouw van PVV'er Eric Lucassen, was blij verrast dat de man met wie ze een hoogoplopende burenruzie had gehad, bij haar op de stoep stond met een bloemetje. "Het deed me wel wat. Het was een moeilijke stap om, nadat je eerst hebt ontkend, toch maar even aan te bellen en zeggen: het is dom geweest wat ik heb gedaan."

Lucassen raakte eerder deze maand in opspraak nadat oud-buurtgenoten in Haarlem hem ervan beschuldigden de buurt te hebben geterroriseerd. Hij zou zich kwaad hebben gemaakt over spelende kinderen en honden in de straat.

Daarbij schold hij Spaansen uit voor zeug en kankerhoer. "Ik vond het een hele nare ervaring", zegt Spaansen nu.

'Dom'

Lucassen bood er zijn excuses voor aan. "Hij zei: ik weet eigenlijk niet goed hoe ik het zeggen moet. Ik ben heel dom geweest, dit had nooit mogen gebeuren, ik weet niet waarom ik het gedaan heb", vertelt Spaansen.

Over de vraag of Lucassen zelf tot inkeer is gekomen of van PVV-leider Wilders opdracht heeft gekregen excuses te maken, wil Spaansen niet speculeren. "Je kunt van alles bedenken, maar ik vond het wel ontroerend. Hij had zelf tranen in zijn ogen."

Spaansen zegt de excuses te hebben geaccepteerd. "De tijd zal leren of hij het echt meent."

STER reclame