Mollema: supergemotiveerd door nieuwe ploeg

Na zeven jaar bij dezelfde Nederlandse ploeg te hebben gereden, is Bauke Mollema dit seizoen voor het eerst te bewonderen in het shirt van het Amerikaanse team Trek Factory Racing.

Met onder anderen Fabian Cancellara en Fränk Schleck als ploeggenoten wil Mollema een hoofdrol in de klassiekers en een top-5 klassering in de Tour de France.

Nieuwe omgeving

"Ik ben supergemotiveerd. De nieuwe omgeving heeft mij goed gedaan. Ik krijg nieuwe prikkels en nieuwe ideeën. Nu krijg ik ook het idee dat ik me de laatste jaren niet echt heb ontwikkeld."

Nu krijg ik ook het idee dat ik me de laatste jaren niet echt heb ontwikkeld.

Bauke Mollema

In de winter heeft Mollema ook gewerkt aan zijn tijdrit, het onderdeel waarop hij in zijn laatste Tour de France zo door het ijs zakte. "We zijn vaak op de wielerbaan in Valencia geweest. Veel tijd gestoken in de fiets en bezig geweest met mijn houding", aldus Mollema.

"Ik zit nu iets stiller doordat ik mijn positie op de fiets heb veranderd. Ik heb zeker vijf zadels getest. Bij Trek hebben ze uitstekende tijdritfietsen en dat heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing om hier te gaan rijden."

Hulp van Cancellara

Bij het realiseren van zijn doelstellingen krijgt Mollema hulp van niemand minder dan de Zwitser Fabian Cancellara. "Ik denk dat hij wel een stap verder komt. Alles is anders geworden. Dat wil niet zeggen dat zijn verleden verkeerd was, maar het is voorbij", zegt Cancellara over de overstap.

"Hij is in een andere omgeving gekomen. De persoon en coureur die Bauke is, kan zich verbeteren. Iedereen in het hele team ik ik zullen hem daarbij helpen."

STER reclame