Frank de Boer wordt niet echt blij van Ajax
NOS Voetbal

De Boer: hopelijk tegen Feyenoord wat frisser

Met de hakken over de sloot stelde Ajax de winst op FC Groningen veilig. Er werd weliswaar gewonnen én de nul gehouden (2-0), toch kon het vertoonde spel Ajax-trainer Frank de Boer niet bekoren.

"Ik ben zeer zeker niet helemaal tevreden", stelde De Boer. "De eerste helft was vrij redelijk en daarin kwamen we terecht op voorsprong. En in de tweede helft was FC Groningen heel goed. We kregen geen vat op ze."

De vinger op de zere plek leggen, dat was moeilijk voor De Boer. "We waren een of twee stapjes te laat en daarom kregen zij ritme. Daardoor geef je de tegenstander hoop en dat mag niet gebeuren", oordeelde de trainer.

De Boer: hopelijk tegen Feyenoord frisser

Schade

"Het is lastig te verklaren, ik zal het morgen aan mijn spelers vragen. Het leek alsof een paar jongens er doorheen zaten en dat is niet zo gek. Gelukkig hebben we geen schade opgelopen en de nul gehouden."

Enige schade die Ajax opliep was het uitvallen van Davy Klaassen. De middenvelder moest zich in de tweede helft laten vervangen, maar is volgens De Boer gauw weer inzetbaar. "Davy kreeg een knietje op zijn dijbeen. Die pijn moet over een week wel zijn weggetrokken."

Frisser

Pas over negen dagen hoeft Ajax weer in actie te komen. Dan komt Feyenoord op bezoek in de Arena. "Deze week hebben we zondag en woensdag vrij. Hopelijk zijn we tegen Feyenoord wat frisser", aldus De Boer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl