1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Charlie Hebdo direct uitverkocht in Nederland

Charlie Hebdo in recordtijd uitverkocht

De nieuwste editie van Charlie Hebdo is in recordtijd uitverkocht in ons land. "Het was een gekkenhuis, het liep echt storm", zegt AKO-directeur Sjaak Mark.

Bij AKO-boekhandels op stations in Amsterdam en Rotterdam stonden enkele tientallen mensen te wachten op een kans de Charlie te kopen. Sommigen wilden zelf een mening vormen over het controversiële blad, anderen wilden een exemplaar hebben omdat het een historische uitgave is.

"Ik ga hem voorzichtig doorbladeren thuis en daarna ga ik hem voorzichtig wegleggen", zegt een koper op Amsterdam Centraal.

De Charlie is normaal gesproken niet verkrijgbaar in Nederland, maar voor de eerste editie na de aanslagen van vorige week was veel belangstelling.

De oplage is dan ook verhoogd van enkele tienduizenden naar 5 miljoen. Voor Nederland waren 500 exemplaren beschikbaar.

Eigenlijk had Charlie Hebdo gisterochtend al in de schappen moeten liggen, maar om onbekende redenen leverde de Franse uitgever toen geen exemplaren. Enkele tientallen mensen die vroeg waren opgestaan werden teleurgesteld.

Ook dit keer moest de AKO 'nee' verkopen. "Dat wil je niet, maar het was gezien de geringe oplage in Nederland helaas onvermijdelijk."

Digitaal

Iedereen die het blad toch wil lezen kan voor een digitale versie in de App Store, de Google Play Store en Windows Store terecht.

Overigens circuleerden er ook pdf-versies op internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl