Weer inval in Verviers wegens terreurdreiging

De politie is voor de tweede keer vandaag een huis in Verviers binnengevallen EPA

De politie is donderdagavond opnieuw een huis binnengevallen in de Belgische plaats Verviers. In de buurt van de woning waar eerder op de avond twee terreurverdachten werden doodgeschoten, deden agenten een huiszoeking.

De politie nam documenten en ander materiaal in beslag, meldt de Vlaamse zender VTM. Volgens ooggetuigen waren de agenten zwaarbewapend en hadden ze kogelwerende vesten aan.

Een verslaggever van de VTM meldt dat er even na 23.00 uur opnieuw schoten of explosies waren te horen in Verviers. Onduidelijk is wat er precies aan de hand is.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2'Geen verband acties België mat Parijs'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2"Ook invallen in Molenbeek, Vilvoorde en Brussel"

In totaal zijn er vanavond op een tiental plekken invallen geweest, onder meer in Anderlecht, Brussel en Halle-Vilvoorde. De invallen hebben te maken met een grote anti-terreuractie in België. 

Een groep jihadisten, onder wie Syriëgangers, zou op het punt staan om aanslagen te plegen op gerechtsgebouwen en politiebureaus. Bij die gebouwen houden zwaarbewapende politieagenten de wacht.

Het dreigingsniveau voor heel België is verhoogd van 2 naar 3. Niveau 4 is het hoogste dreigingsniveau.

STER Reclame