ANP
NOS Nieuws

Goedkoper vliegen door lage olieprijs

Wereldluchtvaartvereniging IATA verwacht dat steeds meer vliegmaatschappijen lagere prijzen voor vliegtickets gaan vragen, als gevolg van de dalende olieprijs.

Corendon is de eerste Nederlandse vliegmaatschappij die brandstofkorting invoert. Passagiers krijgen voorlopig een korting van 12 euro per reis in Europa.

"De korting kan oplopen als de olieprijs verder daalt, maar dit gebeurt op laag tempo", zegt Stefan van der Heijden CEO van Corendon.

Veel maatschappijen hebben het grootste gedeelte van de brandstof voor de zomer al ingekocht. Daarom heeft het weinig zin om lang te wachten met het boeken van een ticket voor een pakketreis. Het verschil in prijs zal vooral te zien zijn bij losse vliegtickets, omdat brandstof dan later wordt ingekocht.

Hoe verder de vlucht, hoe groter het effect op de prijs voor je ticket.

Steven van der Heijden - CEO Corendon

Van der Heijden legt uit dat niet alleen de olieprijs maar ook de marktprijs bepalend is voor de prijs van vliegtickets. "De concurrentie op de markt speelt ook een rol bij het bepalen van de prijs."

Brancheorganisatie ANVR hoopt dat na Corendon ook andere vliegmaatschappijen zullen volgen en de prijzen voor vliegtickets verlagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl