FC Twente na zege weer naast PSV

time icon Aangepast

FC Twente heeft geprofiteerd van de uitglijder van PSV bij NAC Breda en is weer naast de Eindhovenaren aan kop van de eredivisie gekomen. De landskampioen, die z'n laatste twee duels (tegen NAC en AZ) had verloren, won met 2-4 bij NEC.

NEC kwam na pover Twents verdedigen op 1-0 door Bas Sibum, maar de gasten sloegen nog voor rust terug; Bryan Ruiz scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied, Marc Janko tikte in nadat Lasse Schöne de bal knullig verloren had aan Nacer Chadli en Ruiz benutte een op het oog gemakkelijk gegeven strafschop.

Na rust bracht de onverwachte 2-3 van Björn Vleminckx (na goed werk van Thomas Chatelle) de spanning even terug. Janko kopte kort daarna Twente echter in veilige haven.

Domper

Een domper voor de gasten was dat Ruiz bij de 2-4 een ogenschijnlijk zware blessure opliep. Twente-trainer Michel Preud'homme zei zich zorgen te maken over de aanvaller uit Costa Rica, die geblesseerd is aan de buitenband van zijn linkerknie. "We moeten nader onderzoek afwachten, maar het ziet er niet goed uit."

"Dit kunnen we niet gebruiken. Het is al weken door de vele blessures puzzelen om tot de juiste opstelling te komen. We strijden op drie fronten en dat is zwaar. Eigenlijk speelt iedereen met pijntjes. Maar dit is wat we willen. We klagen ook niet. Het hoort erbij."

STER Reclame