ANP
NOS Nieuws

Rutte: doorgaan op ingeslagen weg

Het kabinet gaat door op de ingeslagen weg bij de bestrijding van terrorisme. Dat schrijft premier Rutte aan de Tweede Kamer. Hij bevestigt dat het dreigingsniveau "substantieel" blijft en dat er "zichtbaar en onzichtbaar" maatregelen worden genomen.

Alle inspanningen van het kabinet zijn erop gericht aanslagen te voorkomen, nieuwe aanwas van de jihadistische bewegingen tegen te gaan en deze bewegingen te verzwakken, zegt de premier.

Rutte wijst ook op de internationale afspraken over betere samenwerking tussen veiligheidsdiensten, internetproviders, Europol, Eurojust en Interpol bij de uitwisseling van informatie over jihadisten.

Handen ineenslaan

Verder is er vanuit de overheid contact geweest met de Joodse gemeenschap, de moslimgemeenschap, journalisten, cartoonisten en cabaretiers die zich na de aanslagen in Parijs bedreigd voelden of zich zorgen maakten.

Rutte: "Als samenleving moeten we elkaar ook de komende periode niet uit elkaar laten spelen, maar de handen ineenslaan om onverdraagzaamheid en geweld een halt toe te roepen."

De Tweede Kamer debatteert vanaf 19.00 uur over de terroristische aanslagen in Parijs en de gevolgen daarvan voor Nederland. Het debat is live te volgen via NPO Politiek en via het liveblog op nos.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl