1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Verkeersinfarct Limburg, advies: ga niet de weg op

Twee ongelukken met vrachtwagens hebben grote verkeersopstoppingen in Limburg veroorzaakt. Op de A73 scheurde vanmiddag een vrachtwagen met zoutzuur open. De weg is in beide richtingen afgesloten bij Het Vonderen, het knooppunt met de A2.

Vanochtend gebeurde op de A2 bij Echt al een ongeluk. Een vrachtwagen reed daar door de middenberm en verloor een lading zeep. De A2 was lange tijd in beide richtingen afgesloten, maar is nu in zuidelijke richting weer deels open.

Uitstellen

Toch kunnen automobilisten hun reis in de regio het beste uitstellen, zegt zowel Rijkswaterstaat als burgemeester De Boer van de gemeente Roerdalen. "Mensen moeten zich afvragen of ze de weg wel op moeten gaan", zei De Boer.

Wie toch met de auto van of naar Zuid-Limburg wil, krijgt het advies de Duitse A61 en A44 te gebruiken, via Mönchengladbach en Aken, maar Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te wachten tot na de avondspits. Op de omleidingsroute staan de hele dag al lange files en ook op de kleinere wegen in de regio is het extreem druk.

Ook geen bussen

De trein was lange tijd geen alternatief. Na het zoutzuurongeluk lag het treinverkeer tussen Roermond en Sittard een aantal uren stil. De NS kon ook geen bussen inzetten omdat die niet over de A73 en de A2 konden rijden. Daardoor was Zuid-Limburg onbereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf 16.30 uur reden er weer treinen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl