In augustus liep de demonstratie van Pro Patria uit de hand
NOS Nieuws

Extreem-rechtse Pro Patria kondigt nieuwe demonstratie aan

Pro Patria gaat opnieuw de straat op om actie te voeren voor de vrijheid van meningsuiting en tegen fundamentalistische moslims. De extreem-rechtse organisatie houdt op zaterdag 28 februari een "Mars voor de Vrijheid", zo staat te lezen op de eigen Facebookpagina.

De groepering zegt volgende maand de politiek op te roepen "onze vrijheden te verdedigen". "Wegkijken is geen optie meer. Dat heeft Parijs ons wel geleerd", schrijft Pro Patria.

Tot nu toe hebben op Facebook ruim 950 mensen aangegeven deel te nemen aan de manifestatie. Waar het protest wordt gehouden is nog niet bekendgemaakt.

Schilderswijk

Het wordt de tweede landelijke demonstratie van Pro Patria. In augustus demonstreerde de organisatie in de Haagse Schilderswijk. Dat liep uit de hand toen de betogers werden opgewacht door islamitische jongeren en er stenen naar de politie werden gegooid. Daarop kondigde de Haagse burgemeester Van Aartsen een tijdelijk demonstratieverbod in Haagse woonwijken af.

Pro Patria zag op 20 september af van een massale demonstratiedag in Den Haag. De rechts-radicalen mochten van de gemeente alleen op het Malieveld protesteren en daar gingen ze niet mee akkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl