AZ-speler Wesley Hoedt tijdens de oefenwedstrijd tegen Lierse SK.
NOS Voetbal

Steekspel rond AZ-speler Wesley Hoedt

Het steekspel rond AZ-speler Wesley Hoedt is nog niet ten einde. AZ en Lazio onderhandelen over een transfer, maar technisch manager Earnest Stewart zegt ook: "Het is niet ondenkbaar dat hij hier nog tot het einde van het seizoen zit, met alle risico's van dien."

Hoedt heeft AZ in een lastige situatie gebracht door contractverlenging te weigeren. Als de verdediger deze transferperiode nog verkocht wordt, kan de Alkmaarse club een transfervergoeding eisen. Technisch directeur Earnest Stewart moet het vertrek dan wel op zien te vangen met een nieuwe speler.

"Ik lees heel veel over wat Lazio ons geboden heeft, maar het bedrag van 2 miljoen is verre van waar. Dan zouden we het meteen op kunnen lossen", zo zegt Stewart tegen NOS Langs de Lijn.

Earnest Stewart

Als AZ deze transferperiode niet tot overeenstemming komt met een andere club, dan is Hoedt na dit seizoen vrij om te gaan en staan waar hij wil. Voor AZ resteert dan slechts een opleidingsvergoeding.

"Als hij na dit seizoen zou vertrekken, krijgen we iets meer dan een half miljoen. Dat krijgen we alleen als hij naar het buitenland vertrekt, dus we hebben liever niet dat hij naar een Nederlandse club gaat", zo verheldert Stewart.

Financieel kan een snel vertrek de technisch manager meer opleveren: "Lazio is wel degelijk geïnteresseerd en Wesley heeft ook aangegeven dat hij dat graag zou willen."

Liever niet naar een Nederlandse club

Earnest Stewart

Als hij deze maand niet komt, dan halen we hem in de zomer wel

Igli Tare, directeur Lazio

Ondertussen dreigt Lazio ook met de voor AZ minder lucratieve optie: "Als hij deze maand niet komt, dan halen we hem in de zomer wel", aldus directeur Igli Tare in de Italiaanse krant Il Tempo.

AZ-trainer John van den Brom houdt ook rekening met een vertrek van Hoedt in de huidige transferperiode. De verdediger wordt door hem buiten de basis gehouden.

"De reden dat hij niet speelt is dat hij in deze transferperiode al naar een andere club wil gaan. Dat kan bij wijze van spreken morgen al gebeuren en dan sta je als trainer machteloos. Dan moet je verder en dat is voor mij de reden dat we kijken hoe we het de tweede seizoenshelft zonder Wesley gaan doen", zegt Van den Brom, die stelt dat de clubleiding hem niet onder druk heeft gezet.

John van den Brom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl