AZ en Heerenveen in evenwicht

AZ heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Heerenveen. In een bij vlagen aardige wedstrijd werd het 2-2.

De thuisploeg had voor rust het beste van het spel. Pontus Wernbloom zorgde, na prima werk van Nick Viergever, voor de 1-0 waarna AZ de Friezen liet aanvallen en zelf in de omschakeling veel gevaarlijker was.

In de tweede helft kwam er echter meer venijn in het spel van sc Heerenveen en kwam het snel op 1-1 via Mika Väyrynen, nadat Viktor Elm op de paal had geschoten.

Toen in de slotfase Daryl Janmaat zelfs de 2-1 aan liet aantekenen, leek de thuisploeg met lege handen achter te blijven. Kolbeinn Sigthórsson voorkwam dat echter; hij tikte binnen na na een (onbewuste) assist van Graziano Pellè.