AFP
NOS Nieuws

Witte Huis: afvaardiging Parijs was te mager

Het Witte Huis betreurt dat de Verenigde Staten niet een hogere afvaardiging hebben gestuurd naar de anti-terreurmars in Parijs. Dat heeft een woordvoerder gezegd.

Bij de demonstratie waren meer dan veertig wereldleiders. De Amerikaanse regering werd vertegenwoordigd door de onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en de ambassadeur in Frankrijk. Dat had beter gemoeten, zegt het Witte Huis nu. "De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we iemand met een hogere functie hadden moeten sturen", zei woordvoerder Josh Earnest.

Maar dat was volgens Earnest niet eenvoudig, gezien de veiligheidsmaatregelen die een bezoek van president Obama of vicepresident Joe Biden met zich meebrengt. "Als zij op zo'n korte termijn naar een evenement gaan dat in de buitenlucht plaatsvindt en waar meer dan een miljoen mensen op afkomen, dan heeft dat grote gevolgen voor de mensen die meedoen aan zo'n demonstratie."

Minister Kerry

Minister Kerry van Buitenlandse Zaken was zondag in India. Hij reageerde vandaag geïrriteerd op de kritiek dat hij niet naar Parijs was gekomen. Donderdag en vrijdag bezoekt hij Parijs alsnog om daar de solidariteit van de Amerikaanse regering te betuigen met de slachtoffers van de terreuraanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl