Een demonstrant houdt het blad Charlie Hebdo omhoog in Parijs
NOS Nieuws

Nieuw nummer Charlie Hebdo ook te koop in Nederland

Het nieuwe nummer van het Franse blad Charlie Hebdo is woensdag ook in Nederland te koop. Bladenimporteur Betapress krijgt 500 exemplaren van de komende editie voor de Nederlandse markt. Het is de eerste editie na de terroristische aanslag op de redactie vorige week in Parijs, waarbij twaalf doden vielen.

Normaal gesproken is Charlie Hebdo niet te koop in Nederland. Betapress stopte een paar jaar geleden met de verkoop omdat er geen belangstelling voor het satirische blad was.

Directeur Kris Serrien van Betapress hoopt dat Charlie Hebdo woensdag in de Nederlandse schappen ligt. De exemplaren zijn te koop bij zo'n zestig tot tachtig verkooppunten. Het zijn vooral zaken die altijd al internationale bladen verkopen, bijvoorbeeld op Schiphol en de grote treinstations.

Platgebeld

Serrien kreeg vorige week al bestellingen binnen van boekverkopers. Hij vindt het jammer dat hij niet meer bladen toegewezen krijgt. "De Franse uitgever wil allereerst Franstalige landen voorzien, dus meer zat er niet in voor Nederland."

Boekhandel Athenaeum in Amsterdam hoopt het tijdschrift te gaan verkopen. Het is nog onbekend hoeveel exemplaren de winkel krijgt. De boekhandel wordt nu al platgebeld door mensen die het blad bestellen. "We kunnen er zo 700 verkopen, iemand bestelde 200 exemplaren in één keer."

Charlie Hebdo verschijnt deze week in een oplage van 1 miljoen exemplaren. Normaal zijn dat er zo'n 70.000. Volgens een columnist van het blad, Patrick Pelloux, verschijnt deze editie in zestien talen. Niet duidelijk is of het Nederlands daar ook bij zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl