Getty Images
NOS Sport

Federer en Hewitt; vijfsetter in anderhalf uur

Roger Federer en Lleyton Hewitt hebben in Sydney een testwedstrijd gespeeld waarin alle nieuwe regels van de Australische tennisbond om het spel sneller te maken aan bod zijn gekomen. In anderhalf uur werkten ze een vijfsetter af, die Federer won met 4-3, 2-4, 3-4, 4-0, 4-2.

De nieuwe regels waren: doorspelen bij een netservice, een beslissend punt bij 40-40, een set tot vier games en bij 3-3 een tiebreak tot vijf punten.

Hilariteit

Tot 3-2 voor Federer in de eerste set gebeurde er niks nieuws. Toen sloeg Hewitt een service op de netband. De bal viel kort achter het net en omdat er doorgespeeld moest worden, probeerde Federer tot hilariteit van het publiek snel naar voren te rennen. De bal halen was echter niet meer nodig: hij stuiterde net buiten de lijnen.

Bij 1-1 in de tweede set was het voor het eerst 40-40. Federer ontving en mocht kiezen of Hewitt naar het linker of rechter servicevak moest serveren. Het werd de rechterkant, maar zonder succes. Op 3-2 won Hewitt de set door Federer bij deuce - en dus breakpoint - ook naar de rechterkant te laten serveren.

In de tweede tiebreak serveerden beide spelers om de twee punten, behalve bij de vierde servicewissel. Die ging over drie punten.

Federer en Hewitt testen nieuwe tennisregels

Federer ziet wel wat in nieuwe regels

Federer, die gisteren nog zijn duizendste overwinning behaalde op de ATP Tour, heeft genoten van het experiment. "Er was geen rustig moment en het tempo van de score lag veel hoger dan normaal. Ik moest wel steeds tegen mezelf zeggen dat het doorspelen was bij een netservice."

De nieuwe regels bevallen de Zwitser wel. "Ik zie er wel wat in, zeker bij jeugdwedstrijden kan dit goed werken."

Oud-tennissers over nieuwe tennisregels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl