Bommelding Belgische krant loos alarm

Politie-afzetting bij het redactiekantoor van Le Soir AFP

Het redactiekantoor van de Belgische krant Le Soir, dat vanmiddag werd ontruimd na een telefonische bommelding, is vrijgegeven. Tegen 20.30 uur kon iedereen het gebouw weer in.

De beller zei volgens Belgische media dat hij het niet eens is met de berichtgeving over de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. De berichten in Le Soir zouden extreem-rechts in de kaart spelen. 

De man zei dat "het zou gaan knallen op de redactie". Daarop werd besloten tot ontruiming van het pand in Brussel, waarin ook de bladen La Capitale en Le Soir magazine zijn gevestigd. Toen de politie geen explosieven vond, werd het gebouw vrijgegeven.

Aanslag

De bommelder stelde zich aan de telefoon voor als Thierry Carreyn. Dat is een 53-jarige extreem-linkse activist die eerder een bomaanslag pleegde bij een gebouw van het Vlaams Blok. De politie onderzoekt nog of Carreyn werkelijk de beller was.

Le Soir zal ondanks het incident morgen gewoon verschijnen. De geëvacueerde redactieleden hebben in een hotel doorgewerkt.

STER Reclame