NOS Nieuws

Anti-terreurmars grootste Franse manifestatie ooit

 • AFP
  Eindpunt van de mars: Place de la Nation
 • AFP
  Het eindpunt van de mars Place de la Nation
 • AFP
  De plaats waar agent Ahmed Merabet werd neergeschoten, bij het kantoor van Charlie Hebdo
 • AFP
  Historische manifestatie in Parijs
 • Eerbetoon aan de zeventien slachtoffers
 • Hans Brom/NOS
  Place de la République loopt leeg

In Parijs en andere Franse steden hebben bij elkaar 3,7 miljoen mensen meegelopen in manifestaties tegen terrorisme. Dat schatten de Franse autoriteiten.

In Parijs zijn naar schatting 1,5 miljoen mensen de straat op gegaan. Daarmee is het volgens Franse media de grootste manifestatie in de geschiedenis van Frankrijk.

De stoet vertrok even voor 15.30 uur vanaf de Place de la République naar de Place de la Nation, 3,3 kilometer verderop. Het was zo druk dat de eerste mensen al op het eindpunt waren toen de laatste nog moesten vertrekken.

Op de Place de la Nation stond het vanmiddag stampvol. Aan het begin van de avond stroomden nog steeds betogers het plein op, maar het werd iets rustiger doordat er ook al betogers naar huis gingen.

Netanyahu

President Hollande, die samen met tientallen buitenlandse regeringsleiders een deel van de mars meeliep, ging aan het begin van de avond naar de grootste synagoge van Parijs. Met premier Valls en de Israëlische premier Netanyahu bewees hij eer aan de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen week.

Vandaag werd bekend dat de vier joodse slachtoffers van de terrorist Amedy Coulibaly in Israël worden begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl