Mathieu van der Poel wint NK veldrijden

Mathieu van der Poel is voor de eerste keer Nederlands kampioen ANP

Mathieu van der Poel is in Veldhoven voor het eerst Nederlands kampioen veldrijden geworden. De pas 19-jarige renner van BKCP-Powerplus verwees zijn broer David naar het zilver. Lars van der Haar eindigde als derde. 

Mathieu van der Poel, die dit seizoen al de superprestige-wedstrijden in Gieten en Diegem won, had gezien zijn leeftijd bij de beloften mogen starten, maar koos voor de elite-wedstrijd. Daarin bepaalde hij direct het tempo. Van der Poel reed al snel weg bij de concurrentie, waarna zijn zege nooit in gevaar kwam. 

De 22-jarige David van der Poel maakte het familiefeest compleet door in de laatste ronde titelverdediger Van der Haar te passeren.

Streepje voor

"Ik had dit niet verwacht", bekende de nieuwe nationaal kampioen na afloop. "Ik had gehoopt mee te kunnen doen om de titel en had gerekend op een strijd met Lars en David. Maar ik wist dat ik op dit zware parcours een streepje voor had op de rest. Ik had na de start gelijk een gaatje en toen ben ik er vol voor gegaan.''

De vraag rijst of Van der Poel zich nu ook bij de WK onder de profs gaat mengen. "Ik ben er zelf wel uit. Ik zou het heel graag willen. Maar ik moet het nog met mijn vader en de ploeg overleggen. Ik moet misschien ook wel oppassen dat ik niet een paar stappen oversla."

Mathieu van der Poel wint NK veldrijden

Familie Van der Poel grijpt de macht op NK

Edwin Cornelissen volgde Mathieu en Adrie van der Poel op het NK veldrijden.