Abbas en Netanyahu bij vredesbesprekingen in Washington in 2010
NOS Nieuws

Netanyahu en Abbas bij Parijse mars

Premier Netanyahu en de Palestijnse president Abbas wonen in Parijs allebei de grote protestmars bij naar aanleiding van de aanslagen van deze week. Ook de Israëlische ministers Lieberman (Buitenlandse Zaken) en Bennett (Economie) betuigen in Parijs hun steun aan de nabestaanden van de 17 slachtoffers.

Voor de protestmars, die om 15.00 uur begint, hebben Netanyahu en Abbas op het Élysée-paleis een ontmoeting met president Hollande. Het is niet bekend wat daar op de agenda staat. De vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen liggen al tijden stil.

Netanyahu reageerde zaterdagavond op het geweld in Frankrijk. Hij zei dat de aanslagen het begin kunnen zijn van een veel grotere geweldsgolf. Franse joden stak hij een hart onder de riem; hij zei dat Israël ook hún thuis is. De vier doden die vielen bij een gijzeling in een Parijse supermarkt, waren joods.

1 miljoen deelnemers

De protestmars in het hart van Parijs trekt naar verwachting een miljoen mensen. De afgelopen dag gingen al 700.000 mensen spontaan de straat op om hun afschuw over de aanslagen te uiten.

Aan de manifestatie doen talloze regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders mee. Onder hen zijn bondskanselier Merkel, de Britse premier Cameron en vertegenwoordigers van de EU. Namens Nederland zijn premier Rutte en minister Opstelten in de Franse hoofdstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl