Twitter
NOS Nieuws

Hayat Boumeddienne zit mogelijk in Syrië

De meest gezochte vrouw van Frankrijk, Hayat Boumeddienne, zit in Syrië, melden de Franse krant Le Parisien en andere media in Frankrijk. Ze is de vriendin van Amédy Coulibaly, die gisteren tijdens de gijzeling in een winkel in Parijs vier mensen doodschoot en een dag eerder op straat een politieagent vermoordde.

De 26-jarige Boumedienne is op 2 januari samen met een man van Madrid naar Istanbul gevlogen. De broer van de man heeft dat volgens Le Parisien gezegd tegen de Franse inlichtingendienst.

Dat zou in tegenspraak zijn met het bericht dat zij de dag voor de gijzeling in de koosjere supermarkt nog samen met Coulibaly is gezien. Ook werd de mogelijkheid genoemd dat ze bij de gijzeling aanwezig was en dat ze is weggerend in de chaos na de bestorming van de winkel door de politie.

Terugvlucht

Volgens de Turkse inlichtingendiensten stak ze op 8 januari de grens met Syrië over. Ze had een terugvlucht naar Madrid geboekt voor 9 januari, maar is toen niet komen opdagen, meldt de Franse krant.

De Franse justitie zegt dat Coulibaly de broers Chérif en Saïd Kouachi goed kende. Ook Boumeddienne zou het afgelopen jaar meer dan 500 keer hebben gebeld met Chérif.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl