AFP
NOS Nieuws

Cyprus Airways aan de grond na miljoenenclaim

Cyprus Airways houdt op te bestaan. Toestellen van de maatschappij blijven aan de grond nadat de Europese Commissie gisteren bepaalde dat Cyprus Airways 65 miljoen euro aan staatssteun moet terugbetalen.

Brussel zegt dat de Cypriotische regering te veel geld in de maatschappij heeft gestoken. Cyprus Airways kreeg sinds 2007 drie keer een financiële injectie, terwijl dat volgens Europese regels maar één keer in de tien jaar mag. De Commissie spreekt daarom van concurrentievervalsing en zegt dat het geld terug moet.

Het besluit van de Commissie is de genadeklap voor Cyprus Airways, dat al jaren grote financiële problemen heeft. Een vlucht van Athene naar de badplaats Larnaca, gisteravond, was de laatste die de maatschappij heeft uitgevoerd.

Ook vluchten naar Schiphol

Cyprus Airways had een samenwerkingsovereenkomst met KLM en vloog ook op Schiphol. De laatste vlucht van Amsterdam naar Larnaca vertrok gisteren om 15.00 uur.

Mensen die een ticket hebben voor een vlucht van Cyprus Airways, krijgen hun geld terug. De regering zet daarvoor 6 tot 7 miljoen euro opzij.

Bij Cyprus Airways werken zo'n 500 mensen. De maatschappij heeft zes toestellen en vliegt op bestemmingen in Griekenland, Noord-Europa, Rusland en het Midden-Oosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl