Beelden van bestorming joodse supermarkt

De tv-zender France 2 heeft nieuwe beelden vertoond van de bestorming van een supermarkt in Parijs. Ook heeft de Franse politie een video vrijgegeven van de inval in de drukkerij waar de daders van de aanslag op Charlie Hebdo zich hadden verschanst.

De beelden bij de supermarkt zijn van enige afstand gemaakt. Te zien is hoe tientallen zwaarbewapende agenten naar de ingang van het gebouw sluipen. Dan gaat langzaam een rolluik omhoog. Achter de ingang ligt iemand; zeer waarschijnlijk een van de doodgeschoten gegijzelden.

Wat zich dan binnen afspeelt, is onduidelijk. Agenten schieten de supermarkt in. Vijf seconden later rent gijzelnemer Amedy Coulibaly op de agenten af en wordt hij uitgeschakeld. Aansluitend rennen de nog levende gijzelaars de supermarkt uit

Op de beelden is ook een gewonde agent te zien. Hij sleept zich met hulp van twee collega's naar een veilige plek. 

Bestorming drukkerij

De Franse politie heeft op YouTube beelden van de inval in Dammartin-en-Goële gepubliceerd, waar de broers Chérif en Saïd Kouachi iemand gegijzeld hielden in een drukkerij.

Inval in Dammartin-en-Goële

Vastgelegd is hoe anti-terreureenheden op een vrachtwagen klimmen en naar de drukkerij rijden. Op de achtergrond zijn dan al schoten te horen. Kort daarna staat de vrachtwagen voor een gebouw, waarschijnlijk de drukkerij. De ruiten zijn gesneuveld. Mogelijk zijn de agenten vanaf het dak van de truck naar binnen gegaan, maar dat is op de beelden niet te zien.

Bij de bestorming kwamen de broers Kouachi om het leven. Ze hadden daarvoor nog de aanslag op Charlie Hebdo opgeëist en gezegd dat ze door al-Qaida in Jemen waren getraind.

STER reclame