NOS Voetbal

Haller en Duplan hebben elkaar gevonden

  • Pro Shots
    Sébastien Haller en Edouard Duplan op de training van FC Utrecht
  • Pro Shots
    De selectie van FC Utrecht traint in het Spaanse La Nucia

Ze lijken onafscheidelijk op het trainingskamp in het Spaanse La Nucia. De Fransen Edoaurd Duplan en Sébastien Haller verliezen elkaar nauwelijks uit het oog.

Na tien maanden blessureleed keerde Duplan in november terug in de basisploeg van FC Utrecht. Eind december werd zijn jonge landgenoot Haller gehuurd van Auxerre om de geblesseerde schutter Ruud Boymans te vervangen.

Duplan geldt een beetje als steun en toeverlaat voor zijn jonge landgenoot, die hij pas sinds enige dagen kent. Hoewel de twee in Frankrijk heel dicht bij elkaar woonden, waren zij vreemden voor elkaar. Haller geeft volmondig toe dat hij pas wist dat zijn nieuwe werkgever al een Fransman onder contract had toen hij het op internet las.

Drama in Parijs

Niet alleen Duplan was een onbekende voor Haller, ook de club FC Utrecht en de stad kende hij niet. Maar nu, in Spanje, is het Franse duo direct onafscheidelijk wat vooral komt door het drama in Frankrijk, waarbij twaalf mensen werden doodgeschoten.

Duplan: "Wij volgen alles via de radio. En wij bellen zo vaak als het kan naar huis om nieuws te vernemen. Ik ben heel boos. Het is onmenselijk wat zich in Parijs heeft afgespeeld. Wij volgen alles rond deze aanslag. Het doet heel veel pijn. Wij snappen niet dat zoiets kan gebeuren en willen dat de daders heel hard worden aangepakt. Er is bij Sébastien en mij heel veel boosheid."

FC Utrecht heeft met Haller een jonge, enthousiaste speler gehaald en zij hebben een frisse, ervaren aanvaller terug.

Edouard Duplan

Jeugdinternational

Het feit dat een 20-jarige Franse jeugdinternational in Utrecht is neergestreken, mag zeer verrassend genoemd worden. De oorsprong van de tijdelijke overgang met een optie tot koop ligt bij een andere Fransman, die ooit de kleuren van FC Utrecht verdedigde. Didier Martel is scout voor FC Utrecht in Frankrijk en tipte zijn voormalige werkgever.

Hoofdscout Edwin de Kruijff: "Auxerre, de club van Haller, verkeert in financiële problemen en wil jonge spelers in de etalage zetten om die straks voor goed geld te verkopen. Daarvan was Martel op de hoogte. En wij zochten een vervanger voor de geblesseerde Ruud Boymans."

Haller voldeed aan onze wensen. Boymans is en blijft onze eerste spits, maar met Haller hebben wij een prima alternatief.

Edwin de Kruijff, hoofdscout FC Utrecht

"Haller voldeed aan onze wensen. Wij huren hem tot het einde van het seizoen en als hij slaagt, dan hebben wij een optie tot koop. Boymans is en blijft onze eerste spits, maar met Haller hebben wij een prima alternatief en wie weet spelen zij straks wel samen."

Einde blessureleed

Voor Edouard Duplan is een einde gekomen aan tien maanden blessureleed. "Eigenlijk heeft FC Utrecht twee Fransen binnengehaald", aldus de vleugelspits die in de laatste ontmoeting voor de winterstop tegen AZ (eindstand 0-3) tweemaal scoorde en de grote uitblinker was.

Duplan: "FC Utrecht heeft met Haller een jonge, enthousiaste speler gehaald en zij hebben een frisse, ervaren aanvaller terug. Wij hebben allebei veel zin in de tweede seizoenshelft. Wij zijn met een 3-0 zege bij AZ prima geëindigd. Dat moet nu een goed vervolg krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl