Een informatiebus van Ziggo in Gorredijk NOS

Ziggo verhoogt prijzen van meeste abonnementen

time icon

Kabelbedrijf Ziggo verhoogt per 1 maart de tarieven van verschillende internetabonnementen. De prijzen van populaire internetpakketten stijgen met 1,5 tot 6,4 procent. 

Op de site van Ziggo staan alle nieuwe tarieven. Alles-in-een-pakketten worden 1,5 tot 2,2 procent duurder. Klanten die alleen tv en internet afnemen, betalen straks 4,3 tot 6,4 procent meer. Ook bellen wordt duurder.

Ziggo en UPC gaan fuseren en Ziggo zei eerder nog niet te weten of de tarieven vanwege die fusie omhoog of omlaag gaan.

Deze verhoging heeft niets met de fusie met UPC te maken

woordvoerder Ziggo

"Deze verhoging staat al langer op de planning en heeft niets met de fusie met UPC te maken", zegt een woordvoerder van Ziggo nu. "Onze kosten voor het verbeteren van onze diensten stijgen. Een deel van die hogere kosten berekenen wij door."

Weinig concurrentie

"Op papier zou je verwachten dat de tarieven juist omlaag gaan", zegt telecom-analist Tim Poulus van Telecompaper. "Want vanwege de fusie met UPC kan het kabelbedrijf kosten besparen. Blijkbaar voelen ze bij Ziggo weinig druk van de concurrentie om de prijzen laag te houden."

Het combinatiebedrijf Ziggo/UPC heeft 90 procent van het kabelnetwerk van Nederland in handen. De grootste concurrent is KPN.

Emmen

Ziggo is deze week begonnen met een grote operatie waarbij het netwerk wordt aangepast. Alle klanten die digitale televisie kijken, moeten hun decoder of tv opnieuw instellen.

Deze week waren bewoners van Gorredijk aan de beurt. Volgende week wordt in Emmen begonnen met de operatie. 

STER Reclame