NOS Nieuws

Franse politie omsingelt gijzelende broers

 • EPA
  Speciale politie-eenheden bereiden de bestorming van de drukkerij voor in Dammartin-en-Goële
 • AFP
  Speciale politie-eenheden vliegen in een helikopter boven Dammartin-en-Goële
 • AFP
  Een zwaarbewapende politieman bij een toegangsweg naar het bedrijventerrein in Dammartin-en-Goële
 • AFP
  In Dammartin-en-Goële is veel politie aanwezig
 • AFP
  Een Franse helkopter boven het gebied waar de gijzeling gaande is
 • AFP
  Politiehelikopter boven het bedrijventerrein in Dammartin-en-Goële
 • AFP
  Politieagenten in Dammartin-en-Goële
 • AFP
  Zwaarbewapende politieagenten in Dammartin-en-Goële
 • AFP
  Twee agenten in Dammartin-en-Goële

De Franse politie heeft de drukkerij omsingeld waar de twee verdachten van de aanslag in Parijs een medewerker gijzelen. De gijzeling is in Dammartin-en-Goële.

De politie heeft telefonisch contact gehad met de broers Said en Chérif Kouachi. Volgens Franse media hebben die gezegd dat ze bereid zijn als martelaar te sterven.

Helikopters

President Hollande is naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gegaan om zich op de hoogte te stellen van de situatie.

De politie en speciale eenheden zijn bij het pand in de buurt van de luchthaven Charles de Gaulle, ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Parijs.

Het Franse persbureau AFP heeft een foto getwitterd waarop een politieman is te zien op het dak van de drukkerij.

Vluchten van en naar Parijs worden omgeleid om het luchtruim boven Dammartin-en-Goële te vermijden. Dat heeft het luchthavenbedrijf Aéroports de Paris (ADP) bekendgemaakt.

Achtervolging

De verdachte broers hebben vanochtend een auto gestolen. Een ooggetuige herkende hen van de foto's die door de politie verspreid waren.

Meteen na de diefstal begon de politie, die massaal aanwezig is in het bosrijke gebied, een achtervolging. Daarbij werd geschoten. Twee mensen zijn gewond geraakt bij de schietpartij en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Franse autoriteiten ontkennen dat er doden zijn gevallen bij de schietpartij.

De broers vluchtten naar de drukkerij, op een klein bedrijventerrein in Dammartin-en-Goële. Leerlingen op nabijgelegen scholen worden geëvacueerd net als medewerkers van bedrijven die bij de drukkerij liggen. Inwoners van het dorp moeten binnenblijven, zegt de politie.

Gewonden aan beterende hand

Bij de aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo werden woensdag twaalf mensen doodgeschoten.

Vier mensen die zwaargewond raakten, zijn buiten levensgevaar. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moet het viertal voorlopig wel in het ziekenhuis blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl