Franse agenten zijn bezig met de klopjacht op de verdachten
NOS Nieuws

Klopjacht op Franse broers gaat door

Nog steeds zoekt een enorme politiemacht naar de twee broers die worden verdacht van de aanslag van woensdag in Parijs. Ten noordoosten van de Franse hoofdstad wordt een bosgebied uitgekamd. De politie krijgt hulp van het leger en zwaarbewapende anti-terreureenheden.

Afgelopen nacht is de politie doorgegaan met zoeken in het bos. Er vlogen ook vijf helikopters rond met warmtedetectieapparatuur. De speciale eenheden stopten gisteravond, maar hebben zich vanochtend weer bij de agenten gevoegd.

Het is niet zeker of de broers ook echt in het bos zijn, maar hun vluchtauto is in het gebied gevonden. De verdachten zijn waarschijnlijk zwaarbewapend. Mensen in de omgeving is gevraagd de deuren dicht te houden.

Klopjacht op verdachten aanslag Parijs gaat door

De zoektocht is een flinke klus; het bos is zo groot als Parijs. "Ook is het een ruig gebied", zei correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Er zijn veel steengroeven. De verdachten kunnen zich daar goed schuilhouden."

De twee broers, Saïd en Chérif Kouachi, worden ervan verdacht dat ze woensdag op de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo en buiten op straat twaalf mensen hebben doodgeschoten.

Joris van Poppel: 1000 man kammen het gebied uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl