Jan Blokhuijsen in Thialf ANP

Sportief gezien is het een dramatisch seizoen voor Jan Blokhuijsen. Hij werd negende op de NK allround en plaatste zich zodoende niet voor de Europese kampioenschappen, waar hij komend weekend zijn titel had willen verdedigen.

"Ik krijg het er niet uit. Dat is zwaar balen." Door de vormcrisis weet de schaatser van Corendon nu al dat hij in het seizoen 2014/2015 geen grote wedstrijden meer zal rijden. "Ik doe niet mee aan de kwalificatiewedstrijden voor de WK allround. En voor de WK afstanden kan ik mij niet meer kwalificeren, omdat ik de World Cups heb gemist."

Bovenop de sportieve malaise moet Blokhuijsen nu ook opeens vragen beantwoorden over zijn toekomst. Hij zou weg willen bij Corendon. "Indianenverhalen. Ik weet niet hoe die de wereld in zijn gebracht."

Nog gewoon onder contract

Volgens De Telegraaf zou Blokhuijsen een samenwerking met Bart Veldkamp ambiëren vanaf volgend seizoen. Geen gekke gedachte, aangezien de twee eerder met elkaar werkten bij TVM. 

Maar volgens Blokhuijsen, die de komende tijd gaat gebruiken "om de vinger op de zere plek te leggen" en te kijken hoe hij hier sterker uit kan komen, speelt een overgang naar het team van Veldkamp helemaal niet. "Zonde dat dit soort verhalen de wereld in gebracht worden. Ik sta gewoon onder contract bij Corendon. Nog anderhalf jaar. Een tussentijdse overgang naar een andere ploeg zal moeilijk worden."   

Jammer dat er zo gespeculeerd wordt.

Jan Blokhuijsen

Bovendien wil de 25-jarige olympisch kampioen ploegachtervolging helemaal niet weg, zo stelt hij. Ondanks dat er tussen hem en trainer Jan van Veen wel eens verhitte discussies plaatshadden dit seizoen.

"Ik heb hier vorig jaar een supergoed jaar gehad. Het vertrouwen in de coach stond ook niet ter discussie. Ik vind het jammer dat er zo over gespeculeerd wordt. Maar dat is ieders goed recht. Wij weten wel hoe het zit."

Blokhuijsen over 'indianenverhalen'

EK zaterdag en zondag live bij NOS

Zonder titelverdediger Blokhuijsen, maar met Sven Kramer, Koen Verweij en Wouter olde Heuvel worden de Europese kampioenschappen zaterdag en zondag verreden in het Russische Tsjeljabinsk. Bij de vrouwen starten Ireen Wüst, Jorien Voorhuis en Linda de Vries.

Alle afstanden zijn live te volgen bij de NOS, zowel op televisie als op internet.

STER reclame