Zwaarbewapende ordetroepen kammen het gebied uit rond de dorpen Longpont en Corcy, op zoek naar de twee verdachten van de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Voor het departement Picardië, op zo'n 80 kilometer ten noordoosten van Parijs, is de hoogste alarmfase afgekondigd. 

Hier trof de politie de lege auto aan die de verdachte broers vermoedelijk hebben achtergelaten, een Renault Clio. Anti-terreureenheden en helikopters zijn ingezet bij de zoektocht naar de verdachten. 

Huis aan huis kloppen veiligheidsagenten aan de voordeur, boerderijen worden doorzocht en hele straten zijn afgezet. Ook de bossen in deze omgeving worden uitgekamd.

'Net rond voortvluchtige verdachten lijkt zich te sluiten'

De Franse politie gaf eerder foto's vrij van de twee voortvluchtige broers

De verdachten van de aanslag, Chérif en Said Kouachi, zouden vanmorgen een benzinepomp hebben overvallen. De beheerder van het benzinestation zegt dat ze zware wapens bij zich in de auto hadden.

Het gebied waarin nu naar hen wordt gezocht is zo'n vijftien bij twintig kilometer groot. 

In de Citroën C3 die de verdachten eerder in Parijs achterlieten, zijn een jihad-vlag gevonden en molotov-cocktails, zo werd vanmiddag bekend.

In totaal zijn 88.000 politiemensen, veiligheidsagenten en militaire politie ingezet voor de klopjacht op de verdachten en de beveiliging van allerlei gevoelige plaatsen in Frankrijk, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.  

STER reclame