Finale WK karate 2014
NOS Sport

Karate wil in 2020 olympisch zijn

Drie keer moet scheepsrecht zijn voor de internationale karatebond (WKF). Na twee mislukte pogingen, heeft de sport goede hoop dat het in 2020 deel uitmaakt van de Olympische Spelen.

Dat komt door de vorige maand aangekondigde hervormingen van het Internationaal Olympisch Comité. Het IOC gaf toen aan open te staan voor nieuwe sporten op de Spelen.

Bovendien krijgt het organiserende land de kans zelf sporten aan te dragen. In 2020 worden de Zomerspelen georganiseerd door Tokio, en dat komt de karatefederatie goed uit: karate is van origine een Japanse sport.

Aantrekkelijke sport

Op een persconferentie zei de president van de WKF Antonio Espinos er alles aan te doen om de sport in 2020 op het programma te krijgen.

Volgens hem is de sport aantrekkelijk voor het IOC, omdat er voor karate geen nieuwe sporthal hoeft te worden gebouwd. De wedstrijden kunnen in de hal worden afgewerkt waar ook het judo en het worstelen is. Ook kan het karatetoernooi over drie dagen worden verspreid.

Of Japan karate aandraagt als nieuwe olympische sport is nog maar de vraag: ook honkbal en softbal zijn enorm populair in het land. Die sporten stonden in 2008 voor het laatst op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl