NOS Voetbal

Hoesen moet verbeteren vindt Van de Looi

  • ANP
    FC Groningen-trainer Van de Looi peinst tijdens het trainingskamp in Benidorm
  • ANP Pro Shots
    Nieuwkomer Albert Rusnak op de training bij FC Groningen

FC Groningen haalde vorig seizoen via de play-offs Europees voetbal. Die puike prestatie herhalen zou moeilijk worden, wist ook trainer Erwin van de Looi. Maar halverwege het seizoen staat Groningen keurig achtste. Toch is Van de Looi niet helemaal tevreden, zo vertelde hij tijdens het trainingskamp in het Spaanse Oliva.

Vooral het vertrek van het spitsenduo Richairo Zivkovic en Filip Kostic werkt nog door. Als vervangers kwamen Jarchinio Antonia en Danny Hoesen. Het trok een zware wissel op de selectie, zag ook Van de Looi. "We moesten opnieuw beginnen. Dat kost tijd. Met Zivkovic en Kostic hebben we veel doelpunten en assists ingeleverd."

Over Antonia is Van de Looi redelijk tevreden, maar Hoesen zal zich moeten verbeteren. Eén doelpunt halverwege het seizoen is veel te weinig voor de spits van een subtopper.

Van de Looi: "Zivkovic leefde voor doelpunten. Hoesen is meer een teamspeler. Hij moet veel gretiger worden om doelpunten te maken. Het loopt niet bij hem en dat heeft ons puntjes gekost. Hij heeft nog niet het niveau gehaald waar we op hadden gehoopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl