Reuters
NOS Nieuws

Politie: vermoedelijke daders geïdentificeerd

De Franse politie heeft bevestigd dat er drie vermoedelijke daders van de aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo zijn geïdentificeerd.

Het gaat om twee broers van begin 30 en een 18-jarige man. Een politiebron zei tegen het persbureau AP dat zij banden hebben met een Jemenitisch terreurnetwerk. De krant Libération stelt dat ze uit Gennevilliers komen, een voorstad van Parijs.

De drie zijn nog niet opgepakt, zegt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Libération meldde eerder dat ze zouden zijn gearresteerd, maar dat klopt niet, aldus het ministerie.

Libération trok het bericht later in, maar zegt wel dat de daders zijn gelokaliseerd. De politie zou dus weten waar ze zich bevinden. De krant baseert zich op bronnen bij de politie.

De zoektocht zou zich hebben toegespitst op de Noord-Franse stad Reims. Ooggetuigen zeggen dat daar boven een appartement een politiehelikopter cirkelt. Er zou in Reims ook een inval zijn geweest.

Invallen

Eerder schreef Le Parisien al dat speciale eenheden van de Franse politie invallen hebben gedaan in twee appartementen in Parijse voorsteden.

De eerste inval was volgens de krant rond 16.30 uur in een appartement in de voorstad Pantin. Het appartement zou een schuilplaats voor terroristen zijn. Kort daarna was er een inval in een appartement in Gennevilliers. Beide voorsteden liggen ten noorden van het centrum van Parijs.

Ron Linker: in Franse media circuleren drie namen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl