Op Twitter wordt deze afbeelding gebruikt als steunbetuiging
NOS Sport

Ook sportwereld reageert geschokt op aanslag Parijs

Ook vanuit de sportwereld komen veel steunbetuigingen voor de nabestaanden van de slachtoffers die zijn gevallen bij de aanslag in Parijs. Bij de terroristische actie op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo kwamen twaalf mensen om het leven.

De Franse zwemmer Yannick Agnel is één van de vele sporters die de afbeelding met de tekst 'je suis Charlie' tweet. 'Ik ben Charlie'.

Ook Formule 1-coureur Romain Grosjean is aangedaan door de aanslag. Hij tweet: 'Al mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families'.

De Franse biatleet Martin Fourcade begrijpt het niet: "Vanochtend nog deze rust tijdens de training....hoe kunnen mensen zo wreed zijn?", tweet hij.

Ook vanuit het buitenland komen er veel steunbetuigingen. Bijvoorbeeld van de Belgische voetballer Vincent Kompany. Hij tweet: "De kalashnikov kan individuen het zwijgen op leggen, maar het volk zal alleen maar luidruchtiger worden. Vrijheid van meningsuiting!"

Ook voormalig wielrenner Lance Armstrong laat van zich horen: "ParisSTRONG"

De Franse voetballer Antoine Griezmann, speler van Atlético Madrid, heeft er geen woorden voor. Hij tweet alleen een zwart plaatje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl