Erardo krijgt vandaag zijn 'Facebook-nier'

time icon
Omroep Flevoland

Wie kan en wil mij helpen, wie zou mij een nier willen doneren en mij mijn leven terug willen geven en mijn 2 kinderen van 2 en 8 een gezonde vader, ik wil nog zo graag heel lang van mijn kinderen, partner en het leven kunnen genieten. Deel dit bericht zo vaak je wilt, ik ben echt ten einde raad!!!!!

Erardo Kea een jaar geleden op Facebook

Bijna een jaar geleden haalde nierpatiënt Erardo Kea het nieuws door via een oproep op Facebook om een donornier te vragen. Dat lukte. Vandaag is het zover: hij krijgt de nier van donor Silvia.

Zijn oproep op Facebook levert tientallen reacties op. Kea gaat aanvankelijk met andere donoren dan Silvia in zee. “Ik keek naar wat foto’s op hun Facebook en dacht: dat zit wel goed”, zegt Kea in het NOS Radio 1 Journaal

'Voor 90 procent is het zeker dat het goed gaat komen'

Erardo Kea

Dat blijkt in eerste instantie ijdele hoop. Kea had een medische mismatch met zijn kandidaten. “Maar Silvia bleef zich telkens weer melden. Ze zei: 'Hallo, ik ben er ook nog, ik wil je helpen.'”

Pech

Nu is het wachten totdat Silvia uit de operatiekamer komt. Zij gaat vanochtend onder het mes. Zenuwen kent Kea niet, hij weet precies wat hem te wachten staat. 

Hij heeft de afgelopen maanden veel gesprekken met artsen gevoerd. “Ze vertellen precies hoe de operatie gaat verlopen, wat je kunt verwachten, hoeveel slangen er aan je vast zullen zitten.”

Het is zeker dat de nier geschikt is. Dat is niet meer spannend, vindt de nierpatiënt. Wel is het de vraag of het lichaam van Kea de nier accepteert. “Voor 90 procent is het zeker dat het goed gaat komen. Als het niet lukt, dan is het pech.”

STER Reclame