In de Italiaanse Alpen zijn vanmiddag twee grote lawines geweest. Reddingswerkers hebben een dode geborgen en drie gewonden in veiligheid gebracht. 

Zeker twintig wandelaars zijn van de berg bij Riva di Tures in Zuid-Tirol gered. Zij zouden ongedeerd zijn gebleven. De autoriteiten sluiten niet uit dat meer mensen door de lawines zijn getroffen.

De lawines waren op 3000 meter hoogte, in het grensgebied met Oostenrijk. Het gevaar voor lawines was aanzienlijk; het waarschuwingsniveau was 3 op een schaal van 1 tot 5.

Lawines in Oostenrijk

In Oostenrijk waren de laatste dagen ook twee lawines. Gisteren kwam daarbij een Italiaan van 48 om het leven. Hij was in de buurt van Gargellen in Tirol gaan skiën en keerde 's avonds niet terug naar zijn appartement. Bergwachten vonden zijn lichaam vanochtend onder de sneeuw. 

Door een lawine op de Gaislachkogel bij Sölden kwamen gisteren twee Amerikaanse skitalenten om het leven. Ze trainden daar met de Amerikaanse opleidingsploeg en waren buiten de piste gaan skiën. Daar werden ze door de sneeuw bedolven.

STER reclame