CNN-topman Ted Turner EPA

"We blijven uitzenden tot het einde der tijden." Dat zei CNN-topman Ted Turner toen de Amerikaanse nieuwszender 34 jaar geleden werd opgericht. Volgens de mythe zou Turner een video klaar hebben staan met het lied Nearer My God To Thee. Uit te zenden als de wereld zou vergaan. 

Dat bleek geen grap, onthult een voormalige stagiair. Michael Ballaban claimt dat hij de video, ondanks het embargo, online heeft gezet. 

Op het blog Jalopnik schrijft Ballaban dat hij voor het eerst over het filmpje hoorde tijdens zijn studietijd. Een hoogleraar die bij CNN werkte, vertelde erover. Toen hij in 2009 stage liep bij de nieuwszender vond hij het filmpje in de archieven. 

In de databank vond hij het filmpje getiteld: Turner Doomsday Video. In rode letters stond onder het filmpje "Niet uitzenden tot het einde van de wereld bevestigd is." Een spectaculair filmpje is het overigens niet. Een militaire kapel speelt de door Turner genoemde lofzang, die ook gespeeld zou zijn toen de Titanic in 1912 ten onder ging. 

Waarom hij de video nu pas online heeft gezet, is niet duidelijk. Op Twitter zegt Ballaban dat hij het filmpje niet al sinds 2009 in zijn bezit heeft, maar dat hij het nu op een andere manier heeft weten te bemachtigen.

STER reclame