Links de oude kroon en rechts de nieuwe versie
NOS Nieuws

Postzegel krijgt alsnog Nederlandse kroon

De kroon die op de koningspostzegel staat afgebeeld, lijkt niet op de Nederlandse kroon. PostNL gaat de afbeelding aanpassen.

De Nederlandse kroon heeft acht bogen, maar op de huidige postzegel heeft de kroon er maar vier, zoals de Engelse kroon. PostNL kreeg hierover veel reacties binnen en het bedrijf besloot daarom de zegel aan te passen.

Het postbedrijf zegt dat de kroon met vier bogen geen fout was, maar dat door de ontwerpers bewust is gekozen voor deze 'iconische' versie. De koningszegel werd ruim een jaar geleden uitgereikt aan koning Willem-Alexander.

Het was destijds niet de bedoeling met de kroon een verwijzing naar het koningshuis te maken.

Herbert Brinkman van PostNL

Volgens een woordvoerder was het destijds "niet de bedoeling met de kroon een verwijzing naar het koningshuis te maken". "Omdat veel mensen aangaven dat ze dat toch wel heel logisch vonden is de zegel nu aangepast."

Vanaf vandaag is de nieuwe zegel met waarde 1 online te bestellen. Hierop is de kroon te zien zoals deze in 1816 officieel door koning Willem I is vastgesteld.

De komende weken wordt de zegel ook verspreid bij alle post-servicepunten in Nederland. Daarna volgen de koningspostzegels met waarde 2 en de internationale zegel. De oude zegels blijven, net als de nieuwe, onbeperkt geldig.

De nieuwe koningszegels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl