Reinder Nummerdor opnieuw Nederlands indoorkampioen
NOS Sport

Nummerdor vervolgt zegereeks met nieuwe partner

In het beachsportcentrum van Aalsmeer hebben Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst de Nederlandse indoortitel veroverd. De beachvolleyballers waren in de finale met 21-18, 21-17 te sterk voor Wessel Keemink en Sven Vismans.

Vorig jaar greep Nummerdor de titel aan de zijde van Richard Schuil, die toen, met het goud om de nek, zijn succesvolle loopbaan beëindigde.

Toernooidirecteur Schuil (41) kon in Aalsmeer niet alleen juichen voor zijn vroegere maatje, maar ook voor zijn echtgenote. Elke Schuil-Wijnhoven en Mered de Vries verrasten in de finale bij de dames het favoriete koppel Roos van der Hoeven en Michelle Stiekema met 21-19, 21-16.

Sophie van Gestel werd negende op de Spelen van Londen

Terugkeer Van Gestel

Ook van de partij in Aalsmeer, maar dan als toeschouwer, was Sophie van Gestel. Zij is sinds kort weer terug in Beachteam Holland nadat zij in 2013 het topvolleybal voor gezien hield.

Van Gestel werd in Londen negende op de Olympische Spelen. Die prestatie boekte ze aan de zijde van Madelein Meppelink. Het komende seizoen speelt ze samen met haar nieuwe partner Jantine van der Vlist.

Vorig jaar kwam Van Gestel terug op het besluit om een punt achter haar loopbaan te zetten. "Je ziet andere meiden goede resultaten halen en dan begint het toch weer te kriebelen", aldus Van Gestel.

"Vanaf jongs af aan ben ik bezig geweest met volleybal en nu heb ik een jaar lang van afstand gekeken naar topsport. En dan zie je dat het toch wel een heel mooie wereld is en dat topsport niet voor iedereen weggelegd is. Ik moet blij zijn dat ik het leven als topsporter mag leiden."

Nummerdor met nieuwe partner

Nummerdor prolongeerde zijn nationale indoortitel. Waar hij vorig jaar nog aantrad met Schuil, vormt nu de veel jongere Varenhorst zijn medespeler. "Hij zit al zo lang op de tour, maar blijft daardoor jong", zegt Varenhorst over het leeftijdsverschil van 14 jaar.

"Reinder is wel wijs en ervaren, maar toch nog zo speels als een jonge hond. Ik zou verwachten dat hij niks wil leren of aannemen, maar dat is juist het tegenovergestelde. We hebben samen twee prioriteiten: het WK en de Olympische Spelen. Op beide toernooien is een medaille halen ons doel."

Nummerdor is weliswaar direct succesvol met Varenhorst, maar toch denkt hij nog regelmatig terug aan de tijd met Schuil. "We hebben acht fantastische jaren gehad en veel gewonnen. Maar ook echt pijnlijke nederlagen geleden. En hoe je het ook wendt of keert, dan ontstaat er gewoon een hechte band", aldus Nummerdor.

"Later wil ik wel genieten van de tijd met Richard, maar nu hebben Christiaan en ik misschien nog twee heel mooie jaren te gaan."

Van 26 juni tot en met 5 juli 2015 vinden de WK beachvolleybal in Nederland plaats.

Schuil en Nummerdor werden vorig jaar Nederlands indoorkampioen
Schuil en Nummerdor, vrienden voor het leven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl