AFP
NOS Nieuws

Buckingham Palace weer in verdediging om Andrew

Het Britse koninklijk huis heeft voor de tweede keer ontkend dat prins Andrew seks heeft gehad met de Amerikaanse vrouw die een belastende verklaring over hem heeft afgelegd. Volgens Buckingham Palace is de verklaring "onjuist en op niets gebaseerd".

Dat het paleis opnieuw met een ontkenning komt, is het gevolg van publicaties in de Britse zondagskranten. The Mail on Sunday onthult de naam en een foto van de vrouw, die in de rechtbankstukken met de naam Jane Doe 3 wordt aangeduid. Haar echte naam zou Virginia Jones zijn. De krant zou haar verhaal in 2007 ook al hebben verteld.

The Sunday Mirror publiceert een foto waarop Andrew met haar te zien zou zijn en schrijft dat er mogelijk compromitterende foto- en video-opnamen van de prins en haar zijn gemaakt.

Uit rechtbankstukken zou blijken dat bankier Jeffrey Epstein de vrouw "uitleende" aan invloedrijke relaties om daar zelf voordelen voor terug te krijgen.

Minderjarig

De vrouw heeft in de VS in een rechtszaak verklaard dat Epstein haar tussen 1999 en 2002 gedwongen heeft om seks te hebben met andere mannen, onder wie prins Andrew. Zij was toen nog minderjarig.

Epstein is veroordeeld voor pedofilie. Twee jaar na zijn vrijlating, in 2009, werd Andrew nog in zijn gezelschap gefotografeerd.

Niet waar

Vrijdag zei Buckingham Palace in een reactie dat "elke suggestie van onfatsoenlijkheid met minderjarigen pertinent niet waar is".

Andrew is de tweede zoon van koningin Elizabeth. Volgens The Sunday Express heeft Andrew zijn skivakantie in Zwitserland afgebroken. Hij zou vandaag terugkeren naar Groot-Brittannië om de zaak met zijn moeder te bespreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl